restart

Salutare!

Sunt Ovidiu-Cătălin Ciobotaru, medic în specialitatea medicina internă și președintele RestartEdu.

Scopul ONG-ului este „contribuirea la creșterea calității vieții populației, prin îmbunătățirea nivelului educațional, a stării de sănătate, prin promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos și prin modernizarea infrastructurii medicale, educaționale și sportive.”

Proiectul principal al asociației reprezintă organizarea unor cursuri de Suport Vital de Baza cu Defibrilator. Cursurile predate sunt în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare, iar trainerii cursului sunt acreditați de către acesta. De asemenea cursul este acreditat de către OAMGMAMR cu puncte de Educație Medicală Continuă.

În cadrul cursului participanții învață să acorde primul ajutor în cazul unui stop cardiac, să pună o victimă în poziția laterală de siguranță și să acționeze în situația unei obstrucții a căilor respiratorii superioare dată de un corp străin.

Cursul se desfășoară cu 6 cursanți și 2 traineri pentru a asigura o buna calitate educațională.

Publicul țintă al acestui curs este reprezentat de către elevii de liceu și cadrele didactice. Pentru aceste categorii cursurile sunt gratuite.

Până la finalul anului 2023 au trecut pe la cursul nostru peste 3400 cursanți.

ONG-ul mai desfășoară și alte proiecte educationale, precum campionatul de discursuri publice, piese de teatru, toate proiecte caritabile.

Activitatea Asociației RestartEdu poate fi urmărită şi pe pagina noastră de Facebook.